Sidor

måndag 27 juni 2016

Aktieköp

Tog chansen idag att fylla på lite i H&M, SHB, Investor och AT&T. Med dagens valutakurser och inköp, har jag en månatlig utdelning på 1100 kr! Känns riktigt bra att ha en passiv inkomst på över 1000 kr i månaden, ett delmål som nåtts i och med det också.

Snart dags för månadsrapport som kommer om några dagar. Nu ska jag fortsätta njuta av sommaren och fotbolls-EM, ha det bra och lycka till med investeringarna!

söndag 26 juni 2016

Börsras

Även fast det var en Brexit och media utmålade Fredagen som domedag backade portföljen futtiga 1,2%. Dollarkursen var bidragande orsak och det känns bra att riskspridningen även är i valuta, inte enbart sektorer/branscher.

Nu på Måndag kommer givetvis ett börsras även på Stockholmsbörsen, blir intressant att se hur stängningskursen blir. Övriga marknader kan givetvis fortsätta ned och då kommer också Stockholmsbörsen få lite extra stryk.

Jim Cramer tror på en sättning, han skrev först ned 7%, sedan 13% för att slutligen bottna på 20% ned. Jag gjorde en enkel uträkning TA, baserad på toppen förra året och hur kurvorna ser ut just nu och kom fram till 25% ned från nuläget innan vändning.

Toppen för OMXS30 var ca 1659 förra året, i nuläget är nedgången på 18% från toppen och min gissning är att botten hamnar runt 38% ned. Det innebär att OMX vänder vid 1000 om min gissning stämmer. Kan bli en dubbelbotten med första botten nu i sommar och nästa sedan i höst. 25% ned från dagens nivå hamnar OMX på 1020, och just 1000 är ett naturligt motstånd som borde hålla. Många som vill hoppa på tåget om det närmar sig 1000, därför borde vändningen ske där.

Men det är givetvis antaganden och gissningar, och för egen del spelar det ingen större roll hur det blir. Jag handlar oavsett hur det går.


fredag 24 juni 2016

Brexit

Jaha, då har alltså Storbritannien bestämt sig för att lämna EU. Börserna får skrämselhicka och börsforumen domineras av skadeglada troll. Det intressanta är att jag idag kollade aktiedepån och den var kraftigt upp. :-) Givetvis beroende på valuta skillnader.

Nåväl, det fanns en tid innan EU också och allt fungerade bra även innan EU. Hur som helst kan man nu utnyttja den tillfälliga börsoron.

Ha en trevlig midsommar!

onsdag 15 juni 2016

Aktieköp

Börsen har gått ned mestadels under Juni. Bra tillfällen att handla. En ny aktie har jag skaffat till portföljen, vilken är Cisco som de flesta känner till. Dessutom blev det köp av HM som tagit mycket stryk senaste tiden.

HM expanderar antalet butiker med 10% per år, dessutom öppnas e-handel kontinuerligt på nya marknader. Att bruttomarginalen sjunker lite är nog ganska förväntat men ser man till hela situationen så kommer HM öka sin vinst hela tiden och därför har jag utökat antalet HM aktier.

Med dessa inköp har jag i princip 1000kr per månad i utdelningar. Mycket beror på dollarkursen etc så vi får se hur det ser ut senare när månadsrapporten för Juni ska göras.

För övrigt är det snart semester som jag kommer spendera med min dotter på 1,5 år. Har varit föräldraledig under våren så inkomsten har varit riktig usel. Men att spendera tid med sitt barn är mer värt än att förlora några futtiga tiotusentals kronor under en begränsad period.

Köp kontinuerligt när börsen går ned, det mår man bra av!


Inköp
Cisco- 41st @ 237.80 kr
Hennes & Mauritz- 54st @ 250.30 kr

torsdag 2 juni 2016

Månadsrapport Maj

Sitter ute i 26,5 graders värme med en kall öl och ska rapportera Maj månads utfall ifrån mina portföljer. Värre kan man ha det! :-)

Jag tycker Maj har varit en lugn månad, förväntade mig faktiskt en nedgång. Men det kanske är lugnet före stormen om Storbritannien röstar för att gå ut ur EU samarbetet den 23 Juni. Men samtidigt brukar också stora idrottsevenemang bidra till positivism på börsen och tänker då på fotbolls EM och sommar OS. Kanske blir efter allt detta i höst som nedgången blir kraftig? Men det får vi se då, nu till hur det ser ut med utdelningar och inköp under månaden.


Inköp
Industrivärden C- 3st @ 142 kr
Hennes & Mauritz- 9st @ 257.40 kr


Utdelningar
AktieMarknad2016
Procter & GambleUS110.12 kr
InvestorSE350 kr
Hennes & MauritzSE975 kr
AT&TUS121.26 kr
Deere & CoUS104.21 kr
BultenSE227.50 kr
SampoFI434.61 kr
IndustrivärdenSE235 kr
Total2557.70 kr


Utdelningarna har ökat med 99,2% sedan föregående år.