Sidor

torsdag 26 juni 2014

Aktieköp

Köpte lite Industrivärden idag. Bidrar finfint till utdelningarna. Siktar på att köpa mer så fort jag samlat lite kapital, har flera aktier jag sneglar lite på. Olika bud angående fortsatt upp eller börskrasch. Egentligen spelar det ingen roll, huvudsaken man är nöjd med sin portfölj och har lite likvider redo för en eventuell börsnedgång.

torsdag 12 juni 2014

Aktieköp

Köpte lite aktier i Target Corp. En aktie som fått mycket stryk efter dataintrång, tror att förtroendet vänder tillbaka till detta utsökta dividend champion företag. Fördelningen mellan svenska och amerikanska aktier ligger nu på ca 50/50 vilket också ger en riskspridning valutamässigt.

söndag 1 juni 2014

Månadsrapport

Dags för månadsrapport, totalt sparande för Maj blev 3500 Kr vilket fördelades på följande sätt,

amortering:2000Kr
räntesparande:0Kr
aktiedepå:1500Kr

Aktiedepån är uppe i 90.801 Kr, räntesparande är 53.056 Kr och amorteringar ligger på 136.000 Kr. Totalt sparande är på 279.857 Kr.

Det blev inte mycket sparande i Maj heller, liksom April hade jag oförväntade utgifter. Snart kommer också inköp av höstens resa på drygt 10.000 Kr för flygbiljetterna. Den största ökningen denna månad är värdeutvecklingen aktierna haft. Tror inte det håller så länge till, men nedgången kommer när den kommer.

Portföljen känns väldigt stabil just nu, det finns ett antal till aktier jag gärna köper när ett bra tillfälle uppstår. Några aktier jag gärna köper när tillfälle ges är bl.a. Ica, SCA, Axfood, Pepsi Co, JnJ och 3M.