Sidor

lördag 22 mars 2014

Skatteåterbäring

Snart dags för deklaration och sedan några dagar tillbaka är det möjligt att logga in på Skatteverkets hemsida för att kolla hur stor skatteåterbäringen blir eller kanske restskatt för vissa.

Jag får en trevlig och nätt summa på ca 7000 kr tillbaka i Juni. Detta enbart pga räntekostnader för bolånen. Rekordet för månadssparande är ju på 17000 kr från förra året i Juni månad, får se om jag kan slå detta i år.

måndag 3 mars 2014

Pensionsfonder

Har gjort små ändringar i fondportföljerna - PPM och tjänstepension. Lagt till Rysslandsfond samt lite guld. Innehaven i dessa nya fonder är fortfarande små och utgörs av 5% efter bytena. Möjligt att Rysslandsfonderna fortsätter nedåt och kommer då flytta mer kapital in i dessa.

Aktieportföljen är intakt och kommer i nuläget avvakta och hålla koll på utvecklingen mellan Ryssland och Ukraina. Blir intressant att se hur fortsättningen på börsen blir nu närmaste tiden.

söndag 2 mars 2014

Intressant läge nu

En koll på ett par grafer visar att toppen kan vara väldigt nära nu. Dow Jones närmar sig triangelns spets där motståndslinjen är dragen från toppen vid millenieskiftet. Jag publicerade en index analys i Juni förra året vilken finns här Index-analys. I den analysen visade jag på att DJI kunde nå upp till 16500 vilket i nuläget kan konstateras att så faktiskt skedde. DJI har varit uppe i 16588 strax innan årsskiftet.



En koll på OMXSPI visar på samma sätt att index slår i trendkanalens tak.


Det jag nu skulle vilja ha är också konjunktur barometern över 110 för att bekräfta starten på trendvändningen kan ha börjat. Det finns i nuläget ingen anledning till panik försäljning utan man kan gott vänta tills toppformationen är på plats och en sådan toppformation skapas under en lång tid, 4 till 6 månader kan det ta innan trendvändningen är bekräftad.

lördag 1 mars 2014

Månadsrapport Februari

Dags för månadsrapport, totalt sparande för Februari blev 10000 Kr vilket fördelades på följande sätt,

amortering:2000Kr
räntesparande:3000Kr
aktiedepå:5000Kr

Aktiedepån är uppe i 71.489 Kr, räntesparande är 54.056 Kr och amorteringar ligger på 130.000 Kr. Totalt sparande är på 255.545 Kr.

Ett nytt delmål uppnått denna månad. Är numera kvartsmiljonär!!!

Det går framåt med sparandet och det ser i nuläget mycket lovande ut att lyckas uppnå årets mål. Jag har funderat lite på att öka amorteringen senare i år. Får se hur det blir med det, har egentligen inte så jättestora bolån utan dessa är mindre än 700.000 Kr. Men om nu inflationen tar fart vilket är fullt möjligt ser jag det som en fördel att ha lite bolån kvar, dock på en kontrollerad nivå så även en nedgång i priser på bomarknaden inte innebär att jag har större skuld än det jag får vid en eventuell försäljning. Kan i nuläget klara en nedgång på 50% på bostadsmarknaden utan problem vilket känns bra.

Ha en trevlig helg!